Möjligheter

SPOKEN WORD
Josef har uppträtt på flera av landets största festivaler och scener. Bland annat på Hultsfredsfestivalen, Malmöfestivalen, Litteralund, Urkult, Riksteaterns Ungkulturdagar och Carnevalesque i Malmö. Hans poesi drar sig mot det finurliga, det intima och det stundvis skrattretande. Han pratar ur skägget och spottar floskler samtidigt som han kombinerar eftertänksamhet med humor.

”Josef Hoffert har bidragit till att skapa totalupplevelser för våra gäster som ”attackpoet” på Carnevalesque. Vi har med glädje sett hans insats skapa möten, stämning och inramning till den värld vi bygger på våra event.”
– Rebecka Eriksson, VD och upplevelsedesigner, Briza maxima AB

POETRY SLAM
Josefs första Poetry Slam var 2007 i Växjö, sedan dess har han erövrat Malmöscenen och är tvåfaldig Malmömästare, tvåfaldig Svensk Lagmästare samt flerfaldig Individuell Finalist på nationell nivå. Med stor vana av att både tävla, arrangera och medverka går Josef att boka till det mesta som rör Poetry Slam.

Poetry Slam är en tävling i scenpoesi. Tävlingsmomentet består av poeter som framför dikter på scen för att sedan bli bedömda utav jurygrupper från publiken.

”Josef och jag jobbade ihop med att arrangera SM i Poetry Slam 2013, han var mycket driven och engagerad och såg till att saker blev gjorda när de skulle.”
– Lovisa M Appelqvist, Projektledare SM i Poetry Slam 2013

WORKSHOPS
Josef har flera års erfarenhet av workshops i både kreativt skrivande och i scenen som hjälpmedel med allt i från mikrofonteknik till att lära sig utnyttja scenens utrymme maximalt. Det går att både kombinera workshops med uppträdanden eller boka enskilt. Han kan även hålla i workshops på engelska utan problem.

”Med en naturlig förmåga att engagera sin omgivning, knyta an till och fånga unga människors uppmärksamhet, stimulera deras inneboende kreativet och, inte minst, skapa en öppen atmosfär där man vill och vågar ta plats, är Josef en poetisk inspirations-injektion och ett mycket gott val som föreläsare och ledare av workshops i kreativt ordsmideri – exempelvis inom skola och utbildning. Rekommenderas varmt!”
– Malin Selene, språklärare gymnasieskolan

Om du vill boka Josef för ett uppträdande, en workshop eller något Poetry Slam-relaterat så maila till:

josef.hoffert@gmail.com